lørdag, september 30, 2006

Don Rosa

Vår flittige informant Dina Maria har tidligere gjort oss oppmerksom på at den mystiske Saxofonmannen™ ifølge ham selv er en stor Don Rosa-fan. (Bemerk her også det ytterst sørgelige ordspillet, et karaktertrekk som Sven allerede har påpekt.) Til opplysning for eventuelle uinnvidde er Don Rosa en Donald-tegner og -forfatter, av mange regnet som den største i sin generasjon. Han er særlig kjent for sin beretning om Skrue McDucks liv, og for sitt banebrytende genealogiske forskningsarbeid i avdekkingen av Donald Ducks stamtre (for videre studier henviser vi til Duckhunt.)
Vi fant denne opplysning særdeles interessant, i det vi nå for første gang fikk et lite innblikk i Saxofonmannens mystiske interesser, utover at han tilsynelatende kan spille saxofon. Som tidligere nevnt har vi derfor investert betydelige ressurser i videre oppfølging av denne ledetråden, men først i ettermiddag mottok vi den gledelige nyhet at en av våre agenter har funnet gull (dette var, til opplysning, kun en metafor; om sant skal sies har vår agent ikke funnet gull, men derimot et meget interessant fotografi):

Til høyre på fotografiet ser vi selveste Don Rosa (lett gjenkjennelig i sin rosa skjorte), men vi ber dere rette deres oppmerksomhet mot den unge herremann helt til venstre i bildet. Vår agent gjenkjente hurtig signalementet til den mystiske Saxofonmannen™, slik vi har sett ham i tidligere publisert visuelt materiale (særdeles avslørende her er profilen av hans karakteristiske nese). Fotografiet ble tatt i Oslo, våren 2001 - fotograf ukjent. Saxofonmannen™ er her åpenbart i ferd med å motta en signatur fra Donald-mesteren, og det skulle være unødvendig å påpeke at dette bekrefter våre mistanker om Saxofonmannens verdsettelse av denne utsøkte kunstner og litterære storhet.
Vi har også mottatt andre opplysninger som tilsier at den mystiske Saxofonmannen™ innehar en Donald-interesse litt utenom det vanlige. En av våre informanter mener at Saxofonmannen™ er i besittelse av en tilnærmet komplett Don Rosa-samling, og vi har overhørt rykter om hans deltagelse i NM i Donald, der han skal ha endt opp på en respektabel plassering. Som alltid vil vi være meget takknemlige for opplysninger rundt disse og andre relevante forhold.

10 Comments:

Anonymous Anonym said...

>(særdeles avslørende her er profilen av hans karakteristiske nese).

Dere er rett og slett nesevise.

30/9/06 19:32  
Blogger Jon Kristian said...

Det ser også ut som den antatte saxofonmannen har på seg samme røde genser på de 2 siste bildene! Det er enda et bevis på at det virkelig er samme person. Er rød genser også en av saxofonmannens varemerker™? Hvis det har vi enda sterkere signalement på han.

1/10/06 16:26  
Blogger Saxofonmannen™ said...

Vi takker Jon Kristian for hans innspill, men vi må påpeke at Saxofonmannen™ på et av de tre publiserte fotografier faktisk ikke er iført en rød genser. Dette kan tyde på at han av og til går med gensere som ikke er røde. Vi understreker at dette grunnet utilstrekkelige statistiske data ikke kan regnes som mer enn en hypotese.

1/10/06 17:33  
Anonymous Anonym said...

Jeg er igang med en personlighetsanalyse, og alle opplysninger vil hjelpe. Jeg har to spørsmål til etterforskerne: 1)Er det mulig å finne ut fa bildene om saxofonmannen har fjernet lakken på instrumentet sitt for å få skarpere klang?
2) Er saxofonmannen istand til å benytte seg av altissimoregisteret når han trakterer treblåseinstrumentet sitt?

1/10/06 23:16  
Blogger Saxofonmannen™ said...

Vi gleder oss over "kire nevs"' personlige engasjement, og vil gjøre vårt beste i å svare på hans spørsmål:

1) Ja, det er mulig å finne ut fra bildene om Saxofonmannen™ har fjernet lakken på instrumentet sitt.

2) Vi har hørt både løse og noen relativt faste rykter om at Saxofonmannen™ på sin altsax har vært oppe på en trestrøken ass natura. Vi understreker at disse ryktene er ubekreftet, og at det derfor foreløpig er ingen beviselig grunn til panikk.

2/10/06 11:18  
Blogger Anders said...

"Vi takker Jon Kristian for hans innspill, men vi må påpeke at Saxofonmannen™ på et av de tre publiserte fotografier faktisk ikke er iført en rød genser. Dette kan tyde på at han av og til går med gensere som ikke er røde. Vi understreker at dette grunnet utilstrekkelige statistiske data ikke kan regnes som mer enn en hypotese."

Jeg er naermest fristet til aa tro paa Jon Kristians hypotese her, som da altsaa gaar ut paa at det tredje bildet av Saxofonmannen™ ikke er Saxofonmannen™. Noe som kan slaas fast med en sikkerhet paa 8 %.. Kanskje Saxofonmannen™ har en tvillingbror??
Dersom vi antar det, er det bare max 25 % mulighet for at Saxofonmannen™ skulle ha paa seg denne rode genseren paa begge bildene dersom han hadde hatt flere gensere og han brukte dem alle like mye! Jeg antar derfor at det er 75 % sjanse for at Saxofonmannen™ bare har en rod genser, selvfolgelig antatt at det ikke er Saxofonmannen™ som vises paa det tredje bilde, som jo er 8 %. Dette er det da 6 % mulighet for, saa klart.

4/10/06 19:41  
Blogger Saxofonmannen™ said...

Vi takker vår eksternt tilknyttede matematiker for hans oppklarende innlegg. Vi lover å ikke overse den 6% store sannsynlighet for at den mystiske Saxofonmannen™ faktisk har kun en rød genser.

5/10/06 10:11  
Blogger Jon Kristian said...

Det var gode vurderinger fra Anders! Mannen på det 3. bildet av den antatte saxofonmannen har heller ikke samme sveis som på de 2 siste bildene! Vi kan heller ikke fastslå fra det 3. bildet om han har den karakteristiske nesen siden vi ikke ser den i profil.
Kanskje vi må innkalle Don Rosa som vitne siden han har vært i kontakt med den mystiske saxofonmannen!

8/10/06 23:50  
Blogger Ole Jørgen Reindal said...

hm... personlig er jeg overbevist om at saxofonmannen egentlig faktisk er ingen ringere en DON ROSA HIMSELF!!! og at vi bare er en del av et utspekulert spill for å utgi denne intetanende mannen for å være saxofonmannen.

15/10/06 02:34  
Anonymous Anonym said...

ganske sært at et så stort Don-Rosa fan har vært ute og møtt Don Rosa da han hadde på en rosa t-skjorte, men fremdeles stadig er å se i en rød genser.. kan saxofonmannen være fargeblind??

24/10/06 17:58  

Legg inn en kommentar

<< Home